Referents per trobar els actors

Referents per trobar els actors

Com ja havia fet amb Estiu 1993 [El personatge de la Frida] per descriure els personatges i donar referents per l’equip de càsting, Carla Simón elabora un document convocant altres rostres: protagonistes de fotografies o de pel·lícules, amb una breu descripció de les característiques dels personatges. 

El procés de càsting consistirà en anar a buscar els personatges que ha escrit en persones (i rostres) amb vivències comuns als personatges: que visquin a la mateixa zona, que conreïn fruita dolça (amb el patiment que suposa), que tinguin vincles amb la terra i relacions familiars semblants.

Retrobem fotografies de Raymond Depardon, Tanit Plana, Dorothea Lange o Sally Mann. Fotogrames de L'albero degli zoccoli (Ermano Olmi, 1978), Western (Valeska Grisebach, 2017),        Cría cuervos (Carlos Saura, 1976), Le meraviglie (Alice Rohrwacher, 2014). 

Notes al dossier de direcció

‘El que busco en els actors és realisme, naturalitat. Vull actors que puguin transmetre vida a través de petits gestos, de petits detalls que representin persones reals. Els personatges d'aquesta pel·lícula viuen en un entorn molt específic i parlen un dialecte català molt concret, així que la meva idea és treballar principalment amb no-actors. Busquem nens, pagesos, dones i persones grans que ja tinguin un vincle amb la terra. Alhora, seria interessant trobar gent que tingui relacions familiars a la vida real, ja que d'aquesta manera les seves interaccions sempre es percebran molt més naturals i íntimes.

A nivell físic, busquem rostres i cossos interessants, particulars, de bellesa singular. Com els pagesos de Raymond Depardon, els personatges d'Ermanno Olmi, les senyores de Tanit Plana o els nens de Dorothea Lange. Si trobem no-actors parents, potenciarem els seus semblants genètics. Alhora, és una pel·lícula amb molts personatges, necessitem que cada un tingui les seves pròpies característiques i que no siguin confusibles.’

 

Document per l'equip de càsting

Alcarràs: Creation process